Verbreed je kennis over ons dispuut

“Elegantie is de enige schoonheid die niet vervaagd” – Audrey Hepburn

Over Dames Sophisticats

Op 23 september 1986, inmiddels 34 jaar geleden, werd Dames Sophisticats opgericht. Dat maakt Dames Sophisticats het oudste dispuut dat Breda rijk is. Op het moment telt Dames Sophisticats 13 actieve leden en meer dan honderd reünisten.
Dames Sophisticats plaatst haar normen en waarden hoog in het vaandel. Elegant, Enerverend, Eigenzinnig, Wereldwijs, Creatief en met een tikkeltje Arrogantie, zo profileren onze dames zich in het Bredasche studentenleven.

 

Dames Sophisticats organiseert door het jaar heen een tal aan activiteiten. Bijvoorbeeld het Après ski-feest; het gangendiner; het jaarlijkse Zeilweekend en ons paradepaardje: de Cantus. Dames Sophisticats is rijk aan tradities en houdt die in stand. Zo wordt de continuïteit van het dispuut gewaarborgd.
Dames Sophisticats hecht veel waarde aan contact met buitenlandse disputen. Banden met disputen uit Tilburg, Maastricht en Eindhoven worden onderhouden.

De oprichters

Een negental dames achtte in 1986 de tijd rijp om in het Bredasche studentenleven wat structuur aan te brengen. Eigenzinnig als zij waren en vandaag de dag nog altijd zijn, verenigden zij zich in het eerste dispuut van Breda. Daarmee zetten zij het fundament voor de studentencultuur die Breda nu kent.

 

Alice van Oss
Annelies Spanhaak
Ariane den Daas
Dominique Boelen
Dorothé Weghorst
Erna Venema – Klein Lebbink
Jeanette Zuiderent
Marlies de Waal
Monique Smit – de Bekker

Heden

Nu, meer dan 100 leden verder, zijn wij nog altijd trots op onze ‘state of mind’. Met elegantie, aanwezigheid, eigenzinnigheid en een tikkeltje arrogantie, onderscheiden wij ons van menig ander ‘clubje’.
Continuïteit is zeer gewichtig voor Dames Sophisticats. Daarom wordt er ieder jaar gekeken naar nieuwe dames die het in zich hebben een Sophisticat te worden.

Lid worden? Neem contact op!